Hemmahelg

Är hem-hemma i Norrköping i helgen. Mycket skönt ! Vi spontanåkte hem i torsdags-eftermiddag då vi blev lediga på fredagen. Vi är även lediga på måndag vilket gör att det blev en "långhelg" hemma :))

Igårkväll blev det fest i mamma o pappas hus då de är i Thailand. Det blev mat, trevligt sällskap, starka drinkar, sällskapsspel, skitsnack och öl i mängder. KANONKVÄLL helt enkält. Jag, Fredrik och Kim sov kvar. Fredrik åkte på fotbollsträning och jag och Kim tog en långpromenad i Solen. Här kommer lite kort på bushundarna !

Ozzi är pigg & glá

Kim och Tova i solen ! =)


ADC- Adventure Dog Conference

Vill tipsa om denna konferanse. Det är en blandning på debatt, fakta, egna åsikter och tankar kring hund. Varje år är ett nytt tema iår handla det om "hunden i tv". Många kända psykologer, biologer, etologer, hundtränare och andra profiler som håller föredrag. Nytt för i år var att det gick på tv. Idag var det repris kl:16,00.19,00 oh det kommer gå på URplay.

Nästa år kommer jag förhoppningsvis gå "live" i Stockholm då de klippte bort en hel del till tv/webtv tyvärr.

Länkar: http://www.ur.se/play/162014 och http://www.adventuredogconference.se/Tävlingsdebut på G

Japp nu ska det nog bli av på riktigt. Har nu anmält och betalat in till en officiell tävling i Söderköping den 5mars.
Om jag inte hade gjort det hade jag nog dragit mig ur igen, jag är lite larvig !
Men sist var det inte mitt fel att det inte blev någon tävling, det blev inställt på grund av för mycket snö/ oplogad plan :(

Men nu är vi på G igen efter vintervila och igångsättning. Tova och jag har tränat många, korta pass sista tiden och det börjar ge resultat ! =))
Jag testar även mycket hur jag/ vi ska bete oss mellan moment, in på plan och hitta en belöning som gör att hon håller ihop hela programet. Ibland trillar hon över och börjar tränga/tigga om belöning, ibland tappar hon focus men oftast går hon väldigt bra ! Roligt med resultat.

Jag är så otroligt glad att det är hon och jag <3


Ganska bra position, i linje med mig =)

Något långt framför...


KomBo/SamBo

Japp, det tänkte jag berätta om idag. Hur jag och Tova lever idag. Vi kallar oss för KomBo= KompisBoende. Säger man till folk att man är sambo blir man dömd till att leva ett kärleksliv ihop och det gör vi inte. Senast idag hos Bilreperatören blev vi dömda till ett bisexuellt par. Mariette, 22år med hunden Alva, 1år,  delar jag min vardag med just nu.


Mariette är en barndoms vän till mig och vi har under många år delat det gemensamma intresset hund!
Vi har samma ambitioner och tankar kring hundträning. Vilket har lett till att vi ofta tränar och coachar varandra till att bli bättre förare.

När vi hittade denna utbildning- Företagande med hund på ett år. Tyckte vi det kunde vara otrolig roligt att göra ett försök att komma in. Vi båda blev antagna till skolan men var lite tveksamma till att gå. Dock tackade vi båda ja, vilket jag är otroligt glad att jag gjorde. Så otroligt roligt och lärorikt är det.

Mariette har nu Malinoisen Alva från Mallibox kennel. Hon har tidigare haft rottweilern Xotica, Chap och Poil longen Ammie.

Jag och Mariette

Poil longen Ammie

Mallibox-valp


Skola på en lördag...

Japp, idag var vi i skolan dock helt frivilligt ! Vi var där och tränade i ett par timmar. Himla trevligt, blev lydnad, specialsök och pilates. Träningen gick sådär, Tova har fått nån konstig nojja på Nakenhunden Ebba och vill inte släppa henne med blicken...

Kramkalas <3

Alva tränar specialsök

Tova tränar specialsök =)

Obligatorisk kaffe-paus

Leia tränar pilates

Tova försöker komma upp :D

Tokan lyckas <3

Igen <3

Lexie handlar hos Ditte =)


Morgonpromenad i solsken

 

Skön morgonpromenad i solsken med min underbara TokTova <3


Mallibox A-kull fyller 1år

Stort kalas på krongatan idag för lilltösen som fyllde år. Alva + syskon fyllde idag 1år och det firades med pannkakstårta kring bordet !

mer ?

 

Aningen konstig företeélse tyckte jyckarna, men de var nöjda efteråt =)

 


Mer tankar

Ligger här och gråter till en väns blogginlägg om en tragisk olycka. Jag känner en sorg för hennes skull, en sådan sorg jag hoppas jag slipper uppleva i mitt liv. En gnuggande upplevelse som kan komma upp på hjärnhinnan när som hellst, trots många år har gått. En hemsk sorg som bara kommer när någon lämnar jordlivet  alldeles för tidigt.

Jag tänker på dig och dina anhöriga. Det är otroligt starkt att kämpa på.


Ta en dag i taget och klappa om era underbara djur en gång för mycket. Ha det alltid i bakhuvudet mina vänner.

Gisa 07

Tänker på dig Gisa

Tankar

Rasdjungeln är en djungel med många olika åsikter och tankar. Jag har alltid varit ganska "anti" blandraser och skulle aldrig skaffa mig en sådan. (inte anti individer, utan titeln blandras) Jag skulle ju ha en Bordercollie eller Kelpi var tanken, men eftersom jag både jobbade och gick i skolan och jag dessutom hade Ozzi fanns inte tiden till en "arbetsnarkoman". Jag tralla på i vardagen, en vacker dag träffade jag Fredrik. Vi började dejta och blev ganska snart ett par. I F's familj fanns två trevligt blandisar, mamma Ebba och hennes dotter Tova.

Första tiden jag  var hemma hos Fredrik låg dock inte mitt intresse i hundarna utan i han... Tova hade en ganska konstig fixidé, hon var livrädd för källaren, bara av att källardörrn var öppen kunde hon inte vara i hallen. Något jag tyckte vi skulle ta tag i. Fredrik sa att han skulle göra allt jag bad om, om jag fick Tova gå frivilligt ner för trappen. Visst tänkte jag, det ska jag nog fixa. Jag klippte upp en korv och tränade lite följsamhet på övervåningen. Satt på ett koppel för att jag inte skulle visa mig osäker och vi gick ner. Hon var osäker första trappsteget sen gick hon galant. vi mös och busade i källaren, sedan gick vi upp igen och gjorde samma sak utan koppel. Hon följde med igen, frivilligt! nu kunde man roppa henne upp och ner som man ville. Hon går än idag upp och ner utan rädslor.

Dock hade jag fått en följeslager. Tova släppte mig inte längre med blicken. Ganska kul tyckte jag, eftersom Fredrik och jag nu hade blivit ett stabilt par tyckte jag att jag kunde börja träna med henne. Och det gjorde vi, vi byggde upp ett ganska starkt band mellan varandra, gick en allmänlydnadskurs och umgicks nästintill varjedag. Tova började följa med mig hem och sova och bo med mig. Efter ett år och 5månader ringde Lasse, tovas dåvarnde ägare och frågade om jag ville ha henne. Vad säger man ? Tova hade blivit min bästa kompis fast hon var en blandis, jag var fast. Jag var så otroligt lycklig och det är jag fortfarande- fast hon inte har någon fin rastitell är jag så otroigt glad över oss två. Hon är bäst min lilla sessa.

Dock ibland möter ma sånna som mig, sånna med förutfattade menigar. Blandisar är inga "riktiga"  hundar. Idag när jag faktist är ägare till en sån kan man bli otroligt ledsen över att höra det. Dock har jag liite förståelse eftersom jag med var en "sån" förut. Jag är glad att jag ändra mig kan jag säga =)
Vad har ni för tankar och ideér kring blandraser ? Ska man avla eller inte avla på det ?

Tova som nyfödd

Tova som ullig och gulligTråkig dag...

Tråkig dag för den stackars hunden.
Jag har varit sjuk både igår och idag. Aldrig roligt att vara det, specielt inte när man har hund. Imorse blev det en halvlång runda i slowmotion-tempo, med lite bollbus. sedan har det bara varit korta kissrundor, har inte alls varit pigg.. Tråkigt, men ibland är det nog välbehövligt för de 4-benta med att vila lite. Dock verka inte Tova tycka det var så välbehövligt... Imorgon blir det förhoppningsvis en lite mer händelserik dag, dock längtar jag himla mycket tills snön smälter så man kan komma ut i skogen och lägga spår, träna uppletande och sök igen. Det märks i alla fall att våren är på väg, nu spöregna det ute. Skönt, jag är trött på 14lager kläder, kängor och kyla nu !


Så vet du att du är en hundmänniska...

* Din hund får nya halsband oftare än du

* Du blir hysterisk av människohår i tvättfatet, men bryr dig inte om hundhår i tvättmaskinen, på dina kläder eller i din mat

* Din mamma, som inte har några barnbarn, får vykort addresserade till mormor med hälsningar från hunden

* Din hunds päls får bättre vård än ditt hår (och det syns)

* Din hund förefaller vara rätt person att tala med om dina problem

* Du har fler bilder på dina hundar på kontoret än på din familj

* Du passar hellre din väns sjuka hund än hennes sjuka barn

* Du går långa promenader, inte för att få bättre hälsa, utan för att ge hunden den motion den behöver

* Du lever på existensminimum, men får ändå på något konstigt vis ihop pengar till hundmat och veterinärräkningen på 2000kronor"

Hehe himla roligt, jag kände nog igen mig på alla punkter på sätt och vis =)

Uttaget ur Härliga Hund Nr 1 2011

Ozzi tränar flyball

Ozzi och förra hunden Gisa <3

Ozziälskling <3

Bilder ur arkivet- vår 2007


Privatlektion...

Låång dag i skolan idag. Gick hemifrån kl:06.45 och kom hem vid 17.45. Men ju längre dag, desto mer att lära. Min snälla lärare/instruktör körde hem mig efter privatlektionen. Himla gullig av henne !

Jag var med Carro och Jo-Jo på deras projektarbete och privatlekrion idag. Hon ska göra ett arbete om assistanshundar,  något vi i min klass jobbat väldigt mycket med under det gångna året. Birgitta är hennes coach och jag ska vara hennes dagliga bollplank. När vi lagt upp en plan över arbetet tränade vi lydnad för Birgitta, alltid lika lärorikt och roligt. Bättre lärare får man leta efter.. Jag har hunnit gå på många olika skolor och ingen har haft så bra lärarkår som denna, jag är otroligt nöjd med skolan och utbildningen.

Här kommer lite bilder från i höstas när jag var hemma på praktik och bodde hemma hos mina föreldrar, en mysig promenad i höstsolen...

Mina älskade underbara hundar !

Gammelgubben och TokTova

HoppeTossan

Bordercollie

Min allra bästa vän <3

 


Vad kan få en på bättre humör än ett...

Vad kan få en på bättre humör än ett riktigt bra lydnadspass ?

Ja du det kan inte jag svara på iallafall. Tog med mig en boll ut på kvällsrundan eftersom Tova ine får vara lös på skogspromenader längre så hon skulle få springa av  sig lite. Dock såg småskolans välplogade, upplysta parkering väldigt inbjudande ut att träna lite lydnad på. Sagt och gjort blev det ett väldigt lyckat resultat med bra ställande, läggande, inkallning, platsligg m. störning och lite fritt följ. Hon blir lite på "tå" och trippig vid fria följet om jag drar upp henne för mycket med leksaken men hon fixa ligga prick stilla när jag slängde bollen, hoppade och sparkade på den, detta har vi bara gjort innomhus innan. Så det var himla snyggt. Likaså hoppståt och snabba lägganden gjorde hon riktigt bra med bra stadga !

Nästa gång vi tränar ska jag träna övergångar mellan moment, koppla loss och köra lite längre innan jag belönar, hela vintern har jag styckat allt och belönat hela tiden i fria följet och alla andra moment. Ska checka av så att finslipet fastnat på rätt saker. Kan ju vara bra att göra sånt med ibland =)


Min Sessa

Att känna att man gjort rätt är en himla bra känsla ! =)


MY DOG 8/1 2011

AGILITYWHIPPET ! =)

Försvarsmaktuppvisning

Cesar Millan, och japp han var kort men hade inte så mycket intressant att säga...

Freestyle, eye of the tiger. Mycket duktigt ekipage =)

Utställning.. . .

Mera agilityhundar, man blir himla sugen på att börja igen...

Mycket bra dag med inspration, shopping, trevligt folk, uppraggning av praktikplatser,

ragga kontakter och mycket mer.

 

 


Hem ljuva hem

Idag för vi "hem" till Reftele, hem till våran lägenhet. Detta jullov har jag bott i en resväska, ganska jobbigt måste jag säga. Även att jag ibland har hemlängtan till Norrköping är det grymt skönt att vara hemma i sin egen lägenhet där var sak har sin plats igen. Allt var sig likt, men någon har snott våran "varning för hunden"-skylt. TASKIGT ! Grannen hade dock satt upp en "här vaktar jag". Undra om de inte ville konkurera med våran fina ?

Imorgon blir det MY DOG- mässa i Göteborg. Ska bli roligt att både se hundeliten och klasskompisarna igen. Vi har förberätt oss med pannkaksstekning och gott tillbehör, keso med färska hallon & blåbär. MUMS !

Nu blir det kvällsrunda, klädframplockning och sängstund. God natt !

Köket, tänk dock på att vi bara bor här "kort tid"


Löp på ingång...

Som jag väntat på Tovas löp, hon löpte i April när jag tog över henne och hade inte löpt sedan dess. Dock ganska normalt kanske, men det kändes som en evighet. Idag kom det dock =) Misstro mig inte nu att jag ska avla på en blandras, NEJNEJ inget för mig. Jag vill att hon ska löpa nu under interupphållet och inte under tävlingssesongen när jag äntligen bestämt mig för att starta med henne =)

Skönt att jag åker tillbaka till Reftele på torsdag, där behövs inga löpskydd för det är ett hundhem ! =)
Kommentarer och träningspass

Oh man blir så otroligt glad när man loggar in på bloggen och har nya kommentarer. Idag hade jag 4st fina kommentarer. Så gulligt !

Inte det jag skulle skriva om igentligen utan dagens träningspass.

Tränade hoppstå med stadga, stadga i ligg och apportering med olika föremål

Hoppstå: Hon flyttar gärna vänster framtass efter en studs men står ganska bra efter. Jag ska friklicka lite på ordentligt markerade hopp igen. Hon verkar lite osäker på vad hon ska göra när jag lagt in så mycket stadga.

Apportering: Hon har varit lite slapp i greppandet och haft en "äckel-min" under klass1 apporteringen. Vi har gått tillbaka till fläta och andra föremål för hon ska klippa åt med käften och lägga tyngden bakåt.
Tränade idag med svart pälsfläta, råtta och  kamprulle. Flätan och råttan la hon tyngden jättebra bakåt men på kamprullen tog hon gärna omtag. Ska tränas mer på konstiga föremål innan apporten får komma in igen =)

Ligg: Det ryckte ganska mycket i henne när Foxie gick runt och skällde och jag slog med läderlappen i marken. Även när jag höll den över hennes huvud  var hon sugen på att ta den. Men jag kunde gå runt och över när hon låg avslappnad. Ganska hög intensitetsnivå under detta träningspass.


Ett lyckat nyår .. .

 

TACK GOTT FOLK ÄR ETT RIKTIGT BRA INFIRANDE AV 2011


Kvällpromenad..

Var ute och gick och kände ett stort behov efter skitsnack och sällskap. Insåg ganska snabbt att jag inte hade någo mobil med men att jag närmande mig Elin. Jag tänkte att jag inte hade något att förlora så kila förbi och raggade sällskap. Fick både sällskap, skitsnack, skratt, tea och nyårsbiler. Lyckad kväll och promenad =)


Gott nytt år !

 

Gott nytt år önskar Tokflocken.

Årslöften inför 2011:
  • Skriva träningslogg för varje träningstillfälle.
  • Starta klass ett och gå upp i tvåa och starta där.
  • Gå klart skolan med högsta betyg i alla ämnen.

RSS 2.0