Vallhunden Bee

Dagen jag velat glömma närmar sig med stormsteg. På söndag, om en dag, kommer älskade underbara Bee inte bo hos oss mer. Hon kommer flytta till sin uppfödare/husse för att börja valltränas. Jag har ju vetat hela tiden att hon ska flytta hem, men aldrig att jag skulle ringa och säga vilken dag. Men det känns bäst så här, tror jag. Trots att små tårar rinner på kinderna blir det bäst för Bee att flytta en gång. Inte behöva flytta med oss till gården för att sedan flytta till sitt riktiga hem efter någon månad. Hon behöver dessutom valla mer än vad jag kan erbjuda i dagsläget. Nu vallas katter, bilar och Tova. 

Man ska alltid tänka på hundens bästa och det känns som det här är bästa utvägen. Att hon börjar bli riktigt bra i övrig träning gör det ju inte lättare. Skulle hon bo här längre och utvecklas i denna takt ännu mer skulle det självklart bli ännu svårare. 

Idag har vi varit på bruksan för sista gången ihop och hon gjorde ett kanonpass. Hon är så engagerad och gör allt med glädje och nyfikenhet. 

Nu är det gos i soffan, hon och Tova ligger ihopkurade <3
Puss<3


Baklängesmarch och mellanpossition


<3


Fotgående


Denna vecka har hon dock vart ett litet busfrö och bitit sönder ett par skor och två läderkoppel ;)
Vi bugar och bockar för det Bee ! <3

Träning av olika slag

Jag har börjat ett nytt projekt där hundarna inte är så jättemycket inblandade. Nämligen att strama upp kroppen lite. Jag har börjat springa och styrketräna lite (egen kroppsvikt). Det känns bra, Fredrik ställer upp och pushar, räknar och skriver träningsschema åt mig. Perfekt !

Hundarna hänger självklart med på löprundor och långpromenaderna. Sedan jag blev arbetslös för två veckor sedan har vi startat varje dag med en långpromenad. Det är så skönt att gå upp skapligt och ge sig ut i morgonsolen.
-Ja härligt nog har solen skinit nästan varje morgon !
Dessutom har jag börjat vakna innan väckarklockan. Idag skulle jag nämligen ha "sovmorgon" för Fredriks skull(han är lättväckt) men jag vaknade kl 8 iallafall. Känns bra !

Självklart tränar vi ganska mycket lydnad med. Kampanjen på apportering har gett resultat. Idag hämta hon apporten med glädje och en bra attityd utan tugg. WOW !
Jag har nog med fått bättre attityd till den, jag ville inte ens sluta apporteringsträningen och längtar till nästa pass.
Planering och en genomtänkt plan är verkligen bra att ha innan man går ut och tränar. Resultatet blir såå mycket bättre.

Med Bee tränade jag följsamhet, hon vill bara leka Freestyle och gå mellan mina ben, gå slalom och andra roligheter. Knasbula. Men hon var riktigt duktig idag och höll sin position på vänster sida. Inte många dagar kvar. Känns tungt, hon är ju mitt glädjepiller. Hon får mig verkligen att skratta. 

Förhoppningsvis får jag en egen valp om 8-10veckor. De är inte födda än från någon av kullarna, men jag har satt upp mig på kö hos två kennlar. 

Det känns bra. Men om jag skulle bli erbjuden från båda kennlarna vet jag inte vilken jag skulle ta ifrån. Båda kombtionerna tror jag blir bra med två superbra uppfödare. Gahh men jag vet ju inte ens om det blir några valpar än. Men jag hoppas ! 

Annars kidnappar jag Bee ;) <3 Finaste, underbaraste knashund.
Du kommer lämna ett stort tomrum  <3


Tävlingssugen

Det skriker smått i tävlingstarmen.

Tova har gått så himla bra på sista tiden. Hennes fria följ är helt underbart, eller en bra känsla i alla fall. Vet ju inte hur det ser ut. Skulle behöva bli filmad..

Problemet är att jag inte får till rutan och apporteringen som jag vill. Jag dock haft en kampanj nu på rutan i ett par dagar och jag börjar se resultat. Idag satt vi 11 av 12 rutskick.

Tidigare tränade jag frivilliga utspring ifrån mig, men eftersom jag är totalt värdelös på att kasta belöningen och klicka i rätt sekund funkade det inte som jag tänkt. Hon sprang med blicken på mig och väntade på leksak eller tvärnita 3 meter ifrån mig. även att jag targetmatta som dragkraft bakom rutan fick jag inte till det.


Bild lånad av Mariette
Tova på lydnadslägret i somras testar att köra ruta med targetmatta i för Lotta Linusson.

Nu testar vi med leksak bakom rutan. Vi har helt enkelt bara lagt ut den och skickat henne på att ta den för raka utspring ifrån mig. Inte riktigt så jag tänkt lära in då det inte riktig känns som att hon får en förståelse för momentet "rutan" . Men jag har ingen annan idé.

Jag har dock ökat svårigheten nu. Idag ställde jag ut rutan när hon fortfarande var i bilen och plaserade en ganska stor kong wobba bakom. Jag tog sedan ut henne och värmde upp på parkeringen och gick över till fotbollsplanen för att innan rutskick köra ett fritt följ, läggande under gång, en inkallning och sedan skicka på rutan. Hon sprang då rakt ut, men drog lite mot det vänstra konparet i rutan och sprang sedan igen rutan när jag sa "ta den".

Jag tyckte det var bra gjort av henne att "våga" springa ut från mig trotts hon inte sätt att jag lagt ut den. Det var första gången.

Några gånger har jag även lagt ut en sak, skickat, stannat och slängt ett annat föremål för att visa att belöningen kan komma från olika håll. Några gånger har hon även fått ett varsegod vid stoppet för att slänga sig bakåt och ta externbelöningen.

Apporten vill jag bara glömma. Dock är den ju så viktig och svår. Viktig för den är med i så många moment i de högre klasserna och svår för jag har tränat det tokigt tidigare. Klass 1 apporteringen löste vi ju super 10poäng alla tävlingar. Men att jaga den och bära utan att tugga är svårt, superduper mega svårt.

Vi tränade apporten mulitimegakort idag och det gick ganska bra. Varje dag resten av veckan ska ett litet apporteringspass in . punkt .

Tov har ingen vidare viktförskjutning på denna bild ( kan det vara för Bee är i andra änden ? )


Förra årets fritt följ dagen innan debut i klass 1 =)

Klass 1 apportering förra året. (Inte ett tugg eller omtag)


RSS 2.0