Lydnadsträning

Jag har haft ganska mycket bekymmer senaste dagarna i träningen med Tova då hon blir så övertaggad och bara tänker belöning och inte jobba för att få belöningen. Det har resulterat i dålig possition, hon hör inte vad jag säger studsar och har haft hemska ingångar. Jag fick tips att byta till en liite sämre belöning, har kört med falukorv, blodpudding och snör-boll. Idag smugglade jag ner snör-bollen och en näve frolic och leversnittar.
Idag var hon även ganska trött efter löpträning och barnen på besök. Men så snyggt hon gick !
Perfekt possition, bra svängar, halter, ingångar, läggande och ngt steg på ställandet (dock mitt fel, då vi tränade på trafikerad väg ) hon hade fullt fokus på mig och tappa nog inte en enda gång.
Så kul när man hittar knappar som funkar !

Jag tror jag måste ha det riktigt goda godiset när vi klickertränar inne då hon lätt blir osäker och loj, medan ute får vi nog ha lite "lugnare" belöning och bara lek när hon gör riktigt bra saker.

Även Ozzimannen fick sig ett litet pass. Hans favorit är ju freestyle så brukar bli några tricks så han med får lite skojj, även jag brukar få mig ett par skratt. Han är så rolig mitt lilla troll <3

Hans favvotricks är gå bakåt mellan mina ben sedan backa ut och hoppa upp på min rumpa. Ganska kul att gamelgubben kommer ihåg så mycket.


Pm för lydnadstävlingen

Nu börjar jag nog inse att tävlingen jag anmält mig till är på riktigt. Idag fick jag hem PM och startlista. 10st anmälda till min klass, men en vän ska stryka sig då hennes hund löper :( 12.30 har vi samling i klubbstugan, ska bli så kul att komma ut och tävla igen. Har ju inte gjort det sedan Ozzi var aktiv, dvs typ 2007 eller nått sånt.

Är halvnervös och går med pirr i magen hela tiden. Vet inte om Tova klarar hålla ihop ett helt LK1 program, men det tror jag hon gör. Någon som har ett bra tips hur man tränar uthållighet ?


Nu ska jag ut och träna lite språngmarsch, vä. marsch och ställande under gång. 
  


Lydnadsträning

Jag och Mariette planerade ett bra lydnadspass under kvällrundan. Dock sprack planen lite när vi insåg att vi inte hade koll på våra egna fötter. Så vi träna fritt följ utan hund, det gick bra och Mariette fick bra koll på sina fötter. Jag har lagt till en ful olat att i vänstersvängen vrider jag överkroppen för att få in Tovas bak. Inte bra ! Jag försökte träna på att gå helt rakt men det är svårt när man tränat så mycket själv på sista tiden och inte har någon vid sidan av som ser dumheterna. Nu ska vi träna lydnad ett par kvällar i veckan. Kommer bli väldigt roligt.

Efter torrgåendet blev det lite fritt följ och läggande under gång. Hon var pigg, glad och väldigt engagerad. Roligt att hon är tillbaks på banan igen min tjeja.
Började även träningspasset med ett platsligg, gick väldigt bra :DTova, Tova, Tova

Tova verkar må bättre efter en helgs vila. Jag är så glad !
Igår var hon sitt vanlig jag, busa, döda snökockor, sökte kontakt, vifta på svansen och sprang. hon rejsa på alla åkrar hon kunde :D

Så skönt att det inte verka vara något allvarligt =)

Överansträngd hund ?

Tova är inte riktigt sig själv. Hon sover väldigt mycket, "piggnar" inte till på kvällen för klickerträning, går stelt,
går orent mellan varven och  hon stetchar mer än vanligt. Jag antar det beror på det hala underlagat, det måste väll vara jobbigt för dem med ?
Går ju mer än en mil varje dag, det tränas intensivt många timmar/dygn, hon sitter i stressig miljö i "stallet" och andra saker som rubbar den viktiga sömnen.

Jag ser inte heller hennes härliga 'go' hon hade i sig. När hon var taggad till tusen för allt jag ville testa. Hon går mest runt och lunkar på, vet inte om det beror på tiden i löpcyckeln eller om det kan vara en lite överansträngning eller en kombi av båda kanske ?
Hon är mellan löp och skendräcktighet.


Har ni några tankar vad det kan vara ?

Oh jag blir så orolig av min lilltjeja. Imorgon får Tov stanna hemma från skolan, det är ju kortdag som tur é (8,00-9,45). Tråkigt men känns som hon behöver den vilan!


 


Specialsök

Specialsök i skolan idag, 5:e lektionen vi har. Riktigt roligt, desutom föll polleten ner för Tova idag vilket gjorde att det blev ännu roligare :DLilla Leia- himla söt markering  =)


Stora leia hittar med Tea ! :)Trickhund


Trickhunden har kommit längst i våran grupp !
Hon är kanonduktig ! :D
Emil, Tovas favortitkille och box-kompis ! :)


Tov-tov kan med hitta tea :)


Stellan kan  med !

Vi har en salig blandning på raser, storlekar och individer i klassen. Roligt med variation ! :)


Familjeträff !

Idag kom Tovas bror Brutus och hälsade på. Jag har bara sätt honom en snabbis innan, han var riktigt söt men såg väldigt annorlunda ut mot Tova =)

Lite pics på armén =)

Brutus

Brutus, Foxie och Tova

De tre röda

Tripp, tapp, trull - mammas lilla hjärtegull

Tova sprang mest och bestämde över Brut att han inte fick leka med Ozzi

Mamma Ebba var med på ett hörn och bestämde

 


RSS 2.0