Bortskämd ?

Ibland frågar jag mig om jag skämmer bort mina hundar för mycket, kan man det ?

Idag kom jag på mig själv, Ozzi sitter och glor på sin Bia-bädd jag går fram för att se vad som är fel, filten är skrynklig !
(hur många hundar kommer ens på att be om hjälp för en skrynklig filt ? )
Världens bästa matte skakar av filten, viker om den, puffar kudden och pussar han godnatt !

Jag ger de kvällsmat varje dag kl:20,00 och ja - de tjatar om jag är 1 min försenad och snäll som jag är ger dem mat ändå !

Som sann hundägare tycks man alltid ha lite gobitar i fickan, något de fyrbenta är mycket medvetna om. Igår höll jag på att trampa på Alva hundra gånger då hon sprang runt mig hela tiden. Jag frågade Mariette varför, svaret löd : För du ger henne godis så fort hon kommer fram till dig, ahhh ett ljus gick upp. Det gör jag nog, omedvetet slinker handen ner, fiskar upp en bit och delas ut till en hungrig blick =)

Jag är nog lätttränad i hundarnas ögon, gör allt de ber om...


 

Har ni några speciella "grejjer" som just era hundar ber om ?Vill ha, vill ha, vill ha


Jag gillar verkligen Hurttas lifeguard collektion, dock gillar jag inte det höga priset !
Jag gillar inte deras halsband eller selar, de ser billiga och reklamiga ut. Men de här utstrålar kvalite och lite exklusivitet !

Tror Tov och jag skulle passa bra i detta när vi är ute och löptränar och så ! ;)

PremierSpårat i vårsol !

Duktiga Alva spårar och visar upp sin fina sele.

Kommer att finnas till försäljning snart, specialdesignade för just din hund !

Hojta till om ni är intresserade!

Det är vår i skogen och det forsar vatten i alla bäckar små !

Jag och Mariette plockade av Ozzi's vinterkrage. Något han inte är så förtjust i...

Han blev mycket söt ! <3

Lilleputt fick sig ett spår på ca 350m med 5 apporter (leksaker). Han har ju alla sina år bara gått över föremålen, men de senaste gångerna har jag haft Stora leksaker och han har plockat upp den slängt en blick på mig spottat och fortsatt spåra. Det är alltid något, idag ropade jag i ett bra och plockade upp en näve godis så fort jag kunde och han kom in med första apporten  ! Duktiga gammelfarbror =)

Han gjorde likadant på de andra tre och gick i kärnarn hela tiden, det är ju onädigt att släppa ;)

På slutet sprang han rakt ut från spåret och drog i ett jaktskall, han blev helt galen. Så jag fick glatt plocka upp slutapporten själv och belöning blev vittra vilt. Ozzi var nöjd och det är alltid viktigast !

 

 

 

 


Out-n-out hundartiklarOut-n-out Hundartiklar

Klicka in och kika på fina hundprylar =)

Hundhalsband och hundartiklar


IPO i solen


Inbördes och kuddkrig

Igår hade hundarna haft inbördeskrig med boxinredningen. De hade dragit ner en korg med saker i bland annat en glasburk som gått i 1000bitar och slitit ner mariettes gamla tygbur och styckat den ! Stupid dogs.

Idag när vi var på väg ner till stallet kom det något vitt halvstort från himlen min första tanke var stora snöflingor men det var på tok för varmt för de och det landa på ett olustigt sätt i ögonen, min andra var konstigt pollen trotts inga träd börjat grönska. Plötsligt säger Martina att det ser ut som fyllning från ett duntäcke.
Jag brister ut i ett NEEEEEEJ ! !
Mariette VAAAD ? ? ?
Jag: KUDDEN ! Jag börjar springa mot stallet med Mariette hack i häl. Mycket riktigt hundarna har slacktat sin nya fina dunkudde i utedelen av boxen.

Det snöa dun kring hela stallet och var vitt i hela uteboxen. Ja två stycken hundbusar var lyckliga att vi kom iallafall...
Idag fick våra monster vara hemma från skolan !Dumma

Dumma, dumma hundägare som inte plockar upp efter sina hundar. Ikväll när jag skulle plocka upp efter Ozzi i vägkanten tappar jag kopplet. Inget med det, men när jag sedan böjer mig ner för att plocka upp det håller jag på att ta i en annans hundskit. Jävligt moget, Mariette asgarvar och jag vill bara döda de dumma hundägarna i byn !
Så nu fick jag med vara lite arg ! :)

Idag har annars varit en slappisdag. Plugga hela förmiddagen, läste bok om foder och hundens näringsbehov. Lagade även fiskgrateng och rotfrukter i ugn ! =) 

På eftermiddagen fick jag en massa energi när solen kom fram och sprang 3,5km med Alva. Jag & Marre byte hund då Ozzi hatar att röra på sig i onödan och antagligen skulle dra ner mitt "löptempo" ännu mer ! Av Alva blev man väldigt puschad framåt ! Sköönt !

Nu ska jag lägga mig i en nybäddad säng och sova lite inför morgondagen ! =)

Galen hund ? :P
Hem

I helgen åkte jag hem för att hälsa på och titta till Tova. Hon mådde bra, var glad och busig även såret såg bra ut och läkte fint. Idag tog vi även bort stygnen, det hade läkt bra förutom sista centimetern där det hade vätskat sig lite så de stygnen fick sitta kvar.

Hon fick ett lugnt lydnadspass med fritt följ, sittförflyttningar och läggande under gång. Hon var het på gröten men höll sig i bra possitioner ! Duktig tjej =)

Det var ju även helt underbart väder så försökte vara ute så många timmar som möjligt innan man skulle sätta sig i bilen ner till småland igen.

Hann äve träffa bror med familj för kortspel, öldrick och tacos. Himla trevligt- dessutom vann jag och Robin !
På lördagen gick jag och Fredrik påresturang och käkade god mat. Vi gick sedan vidare till Manesa oh träffade Kim, Ida och Elin. Intog ett par glas vin och gick vidare till RobinB.

Alltid lika kul att hinna träffa mycket trevligt ärligt folk när man är hemma. Kul att hinna göra något med Fredrik med då vi bara varit hemma och stressat omkring senaste gångerna...

Bra helg med bra avslut. Tomt att lämna Tova hemma bara...


Väntan !

Nu äntligen har Mariette gjort sitt första blogginlägg. Som jag och många andra tjatat på denna tös. I torsdag tog jag saken i egna händer och gjorde en blogg åt henne så hon bara skulle kunna skriva !

Sakt och gjort, nu tycker jag ni går in och hälsar på henne med :D
Ni hittar henne på malliboxalva.blogg.se

Jag har även haft bloggrekord idag med 109 unika besökare. Himla kul att så många kikar in är och ser vad vi har för oss. Skulle vara kul med lite kommentarer om vilka ni är och hur ni hittat hit :)


<3 Saknar mitt hjärtegryn !


Första skoldagen

Idag var det Ozzi's första skoldag. Den har gått högt över förväntan. Han får dela box med Alva och de verkar ha skötts sig kanon. Inget skällande, tjutande eller andra dumheter. SKÖNT !

Vi gjorde ordning boxen med täcken, kuddar och annat mys för att få det så lungt och tryggt som möjligt och tränade in "kattluckan" så han skulle våga gå in och ut. Han är ju annars ganska larvig men fixa det finnemang.
När vi kom ner på lunchrasten hade de busat i utedelen och ätit ben.

Vi gick upp till agilitybanan och körde ett varv, det var såå kul. Han kom ihåg allt, tillomed slalomingångarna tog han rätt ! Jag tror han tyckte det var lika kul som jag.
Jag tog även ett litet testvarv med Alva. Där gick det undan, lite för fort nästan...

Gick även idag till och från skolan + kommenderade och cochade Mariette i lydnaden.

Nu sover båda hundarna gott <3


Ozzi hoppar högt hinder

Alva hoppar högt över hinder =)

Vattenpaus

Räcker ut tungan till Alva ? :P

Glad hund i slamom

Hur springer jag ?
Finns det springtekniks-kurser må tro ?

SNYGGALVA

Min duktiga vän !


 


Hunds

Blev en spontanresa till Norrköping i fredags efter vi hämtat Tova i Växjö. Hon var pigg och väldigt glad när jag kom, hon skrek rakt ut när hon såg mig. Sötnöt !

Jag valde att byte hund för att hon ska återhämta sig ordentligt. Så har nu lille Ozzi med mig i Småland. Ska bli spännande att se hur det går.
Alva och han funkar bra ihop, hon vill busa och det vill inte han. Inte så mycket och inte så hårt i alla fall. Men lite orka farbrorn ändå. Kul att se att energin finns där ändå !

Imorgon ska han följa med till skolan, ska bli kul och se vad han tycker om det.Sommarlängan !Drastiska förändringar

När något händer så  fort är det svårt att hinna med och ställa om sig. Jag har så lätt att gå ner mig psykiskt och har idag varit hemma från skolan för att deppa under täcket. När Mariette kom hem från skolan gick jag upp för lite frukost, vi pluggade lite projekt och började sen att sy lite halsband till hundarna. Hon den där Mariette är himla bra, hon fick mig tillomed att skratta !Jag funderar på att byta hund med Mamma och Pappa tills Tova är frisk och kry igen. Dels för att det blir för långa dagar för henne att ligga i lägenheten när vi är i skolan och för att jag inte ska komma efter i de praktiska ämnena.
Jag tror desutom Ozzi skulle bli överlycklig att få bo med mig igen. Han älskar ju trots allt att träna !Det är svårt, jag vill ändå inte vara ifrån Tova så mycket. Det är ju trots allt 25mil hem. Men jag vill absolut inte stressa hennes läktid och jag tror hon skulle må väldigt dålig att vara i skolan när hon är så pass nyopererad.Om jag får hämta hem henne imorgon blir det nog hemfärd till Norrköping direkt från Växjö. I norrköping finns det ju desutom lite fler veterinärkliniker i närheten. Nu har jag ju 12mil till veterinären. Är det akut är det ju i västa fall för långt...

Det finns ju tyvärr för och nackdelar med allt...Men skulle vara himla kul att vara ett par veckor med Ozzi eftersom han börjar bli till åren med =)
Sjukling :'(

Tova blev i förrgår (11,03,07) väldigt dålig. Hon började kräkas och mådde allmänt dåligt. Jag trodde det var att vi busat med skyddsarmen lite för kort tid innan hon fick mat. Hon kräktes upp maten i ett par omgångar sedan somnade hon. När jag vaknade nästa morgon hade hon gjort små galla-pölar i rummet. Hon varna mig på morgonen och sprang ut och gjorde två kräckor till. Hon fick ingen frukost. Och jag min idiot som var så säker på att hon bara "kräkt lite grann" gick 5km till skolan med henne.
När jag sedan skulle hämte henne i stallet var hon fortfarande hängig och stallpersonalen frågade om det hänt något då hon inte alls varit sig själv. Hon hade skyggat och bara legat inne och sovit.
Vi pratade med djursjuks-läraren och tog tempen. Bestämde mig för att åka till veterinären efter lite rådprat med vännerna. Jag fick skjuts hem, hämta hennes papper och plånbok sedan vidare till Värnamos djurklinik. De tog plåtar och blodprov men kunde inte säga något. Sämsta klinik-personal jag träffat. Vi blev ivägremiterade till Växjös djursjukhus där det blev dropp, omrönkning och nya blodprov. Värnamo hade inte ens lyckats ta bra röngenplåtar, inte konstigt de inte såg något..
På kvällen var hon rejält uttorkad.

Hon fick dropp över natten för att sedan ultraljudas idag. Livmodern var då förstorad, men de kunde inte få ihop det med kräkingarna. Innan operationen börja hon med diarré med. De opererade iaf bort livmodern eftersom den inte var kry.

Slutsatsen blev en livmoderinf. och maginfluensa.

Nu är hon kvar i Växjö för dropp, smärtlindring och bevakning.  Jag får antagligen hem lillfisen på fredag.Saknar min friska glada sessa så det gör ont !
Vallkurs för Peter Nilsson

Hade turen när jag var på praktik att följa med min handledare Ingela på vallkurs för Peter Nilsson i tre dagar. Det var så himla intressant och lärorikt. Jag gillade hans träningsmetoder och tankesätt kring vallningen. Han var även väldigt pedagogisk och bra på att lära ut.

Och jag hade turen att vara tidig en dag och ställde frågan hur jag skulle gå vidare med Tova från att jobba i lina till att kunna ha henne lös. Han ville se hur hon var och hon skötte sig exemplariskt. Han släppte henne direkt och jobbade med rösten och stoppa och släppa på med kroppsspårk.
Det var himla roligt !

Jag har vallat en hel del hos Ingela dessa veckor. Det går framåt och vi har jobbat en hel del med lydnaden och att jag ska vara delaktig. Det har funkat bra, hon lägger sig på första kommandot och reser sig lugnt och fint i drivningarna. Har även börjat träna flanker och att hon själv ska hitta balansen med mig, jag har lagt henne i balansen och sedan har hon fått driva dem till mig som belöng. Har fungerat himla bra. Trodde aldrig jag skulle kunna ha henne lös bland fåren igen sen jag var hos Fanny och vallade och jag tog en luftfärd.. =)

Tova vallar på tackorna

Yvonns fina Vera vallar !

Vera i rampljuset

Peters häftiga hund

Bus-Lotta

Lotta i vall-mode !

Stisse-bus vallar

Stilvallaren Skojja =)

 

 

 Tävlingsdebuten är klar !

Och det gick väldigt bra. 181,5 poäng därmed ett förstapris och en förstaplacering.
Tova kändes lite lojj och trött och gav inte allt på alla moment men när hon är lite trött tränger hon inte och försöker verkligen att lyssna. Jag har försökt träna signalkontroll och det har väll gått sådär därför gjorde jag ett medvetet DK för poäng istället för noll på ställande under gång. Mest nöjd var jag nog på platsligget då hunden brevid Tova reser sig och bjuder upp sin andra granne till lek för att sedan ta ett busvarv. Jag har tränat med lösa, busande hundar runt henne och även gjort inkallningar med hundar runt för att hon ska se det men veta att hon ska ligga kvar. Nöjd med min fis !
Att plan desutom var som en nyspolad isbana gjorde ju inte saken lättare för mig, men i sista sekund fick jag låna Evelinas isroddar, TACK för det. Det räddade nog våran debut från halk och rammel...

Poängen och kommenterer av domaren Rolf Nyman

Platsligg: 10p
Tandvisning: 10p
Linförighet: 8,5p Tempo sättande, släpper position något
Läggande: 7,5p sen i start, tempo ner
Inkallning: 9p Tempo
ställande: 9p steg, DK
Apportering: 10p
Hopp:9,5p Sakta avslut
Helhet: 9,5p

Linförighet

Inkallning

Apportering

Bra domare

Hopp över hinder

GLAD HUND OCH GLAD MATTE ! :)

 

Tack alla som var där och hejja, stötta och puscha!

Även stort grattis till Nancy och Mogge

och Hanna med Teo som fick LP och uppflyttade till KL2

  RSS 2.0