Bildbomb


Mina prinsessor <3


Tuffa tider

När man har valp och tränar aktivt med tävlingshund finns det himla mycket att blogg om. Dock ingen tid att göra det på.. därav så dålig uppdate..

Har hunnit med en massa sedan sist. Tova och jag tränar på i tävingslydnaden och det går super, sedan Bee kom och de får dela på tid och uppmärksamhet har hon verkligen börjat ge gärnet på hennes egentid med mig. Så härligt ! Desutom går det såå bra med dem. De leker inprinsip hela dagarna i olika former, sedan sover de tätttätt ihop och håller stenkoll på varandra på promenaderna. Tova är mycket gladare i hemmet med. Roligt !

Den 17/10 fyllde Tova år. Dock blev firandet inte så bra. Vi började dagen med hela familjen i skogen. Med långpromenad och uppletande. När vi sedan kom hem var hon väldigt rantig. från mig till dörr till mig till dörr. Jag släppte ut henne på tomten och hon började kräkas. Hon skritta iväg med kutad rygg och vinglig kropp. In i sin egen bubbla. Tillslut ropade jag på henne. Då vände hon och gick lika sakta tillbaka. Något var verkligen på tok. I mitt huvud snurra magomvridning eller förgiftning. Ringde Norsholms akutnr och vänta på uppringning, ingen ringde. In i bilen med hundar och karl. Norsholm hade lunchstängd och hade inte ens mage att säga det när jag ringde akutnumret ! Morr på dem !
Ringde vidare till Valla i Link där jag fick prata med en riktig människa. Hon bad mig komma direkt. Tova var nu riktigt hängig och dreglig.

Förgifting sa veterinärens direkt. I med kol och dropp för att rena. Bee som är så otroligt matglad hann glufsa i sig tovas
 första spya. Så även hon fick en koltablett men inget dropp då hon inte visade något.

Tova blev kvar hos vet över natten.  Det var bra att vi kom in så fort och hann rena kroppen innan några värden skena i höjd. Det tråkiga med det är ju att vi inte fick veta vad hon fått i sig. Men huvudsaken är att hon mår bra. och det gör hon, redan dagen efter var hon fit for fight =)

Bee fick bra sociallisering iaf, hon fick träffa rara veterinärer två dagar i rad som bjöd på godis och klämde och kände. Det är ju alltid bra att de gillar att åka till veterinären om det blir skarpt läge någon gång. Imorgon ska hon vaccineras, hoppas det med går bra =)

Vi har vallat ett par gånger sedan Karin-kursen och det går bra. Har börjat med hämt, korta Hö & Vä, och gå i och ur balans. Funkar fint. Men fösningarna går inget vidare, hon går bra med koncentration på fåren men fåren har noll respekt för henne. Hon trampa på, kom upp nära, riktigt nära och ända stanna de och käka gräs och kissa och hade sig. Inte snällt. Ska puscha och stötta henne mer nästa gång så hon får lite självförtroende eller nått. vet inte riktigt vad jag ska göra...

Bee "går" långpromenad i ryggsäck.


 Bus-Bee

Söt-Tov


Dag 2 med valp

Det flyter på bra med valp och Tov. Himla kul med kontrasten i träningen, tävlingsinriktad uthållighetsträning/momentfilning till bebisövningar som lekövningar, självkontroll och namninlärning.

Idag delade jag och fredrik på oss med hundarna. Jag åkte till stallet med Tov för kvalitstid ihop med långtur och lite lek. Medan fredrik var hemma med Bee och tränade lite koppel, miljö, shaping och självkontroll. Bee tycker att bussar och lastbilar är lite läskigt, inte så konstigt kanske.. =)

Hon är en fruktansvärt okomplicerad valp, hon säger till när hon är kissnödig, är följsam och tar första tillsägelsen man ger tex om hon tuggar på bordsben eller äter jord i blomkrukor. härligt !

Jag passade på att baka en sockerkaka, muffins och kladdkaka medans hundarna sov.

På kvällen kom F's kompisar för att se fotboll. Bee älskar alla människor hon har träffat hitils. Härligt !

Vi käkade mat och drack lite vin. F och jag skulle ju firat mig idag igentligen. Men det blev ju trevigare så här, hemma med hundarna och vänner =)

Nu gick jag ut och tränade FF, inkallning och stadga med Tov. Fredrik följde Kim hem med Bee =)

Nu sover de gott i soffan =) <3


Leker idag igen =)

Inkallning från lek i full fart <3

Sova så nära storasyster som möjligt. Myspys att se, mina fina <3


Valpisen


Tova var i början "lite" grinig mot valpen ( den fick inte röra sig utan morr). Bee gjorde allt för att bli sedd, och Tova gich bara över henne. Efter ett par kisspauser och lekstunder släppte det. Bee smög på Tov bakom ett träd, och Tov höll koll. Tillslut bjöd Tov in till lek och den värsta surheten försvann. Så underbart att se de två. Fick nog en liten tår i ögat då jag trodde det skulle ta såå mycket längre tid... 

Tov och Bee busar för fösta gången <3

Tov håller koll på valp med sin vackra svans i topp !

Bee tar värden med storm !

Leker !

Mera bus =)

 Tov som vill leka med matte, Bee vill vara med =)

Myspys inne

<3


Valp

Karin med sig 4 valpar (3BC+1kelpie) på 10veckor. Eftersom de har så pass bra föreldrar har hon stora förhoppningar på dem. Men även framtida proffs behöver ju socialiceras och skiljas från sina syskon. Så vi har fått äran att ha henne på tillväxt ett par månader. Så kul ! Jag har ju inte haft valp på 9år . 9 år . Men har ju lärt mig massa nytt. Det ska därför bli extra kul. Även om jag skulle vilja ha en egen är jag så rädd att ta det steget. jag har ju ingen fast punkt, vet inte hur det blir med jobb med mera. Då är det skönt att veta att man kan lämna tillbaka den utan dåligt samvete om något skulle förändras.

Så nu presenterar och hälsar vi Bee varmt välkommen till familjen.

 

Bee och Fredrik myser i soffan <3


Vallkurs för Karin Söderberg

Torsdag och fredagen var vallkurs för Karin inplanerat hos Ingela. Vi valde att snurra till det lite med husvagn och en tredje dag och träna på det vi lärt oss, så lördag blev det med vall.

Jag fick bo med Katta och hennes 3 helgoa hundar. Två storpudlar och en BC. På dagarna var det otroligt lärorikt, roligt och bra stämning och på kvällarna blev det god mat, vin och skratt.

Första kvällen var Karin med och fnittra. Kul att träffa instruktören bakom kulissena med =)

Andra kvällen var det vi fyra från vallgruppen. Katta, Ingela, Bibban och jag. Himla kul med många asgarv !

Vallningen då. Vi var många nybörjaekipage på olika stadier. Karin var otroligt duktig på att lära ut, hade goda tankar och hade som mål att vi skulle kunna valla utan instruktör i nacken. Himla bra.

Tova skötte sig utmärkt båda dagarna. Både på gott och ont. Nu har vi visserligen haft tre helddagar utan bus så en polett har kanske trillat ner hur man sköter sig i fårhagen. Vi kunde på så sätt gå vidare med hämt, flanker, balansträning, fös och driv. Vi hann alltså med väldigt mycket på kursen.

På lördagen var både hund och matte trött. Vi valde att valla några korta pass med bra reslutat istället. Nya frächa tag på torsdag.

Jag gillar skarpt att valla, det passar mig himla bra !Även blandrashundar kan !

Bästa Tova <3


RSS 2.0