Sommardag

Idag har det varit helt underbart väder och jag har varit ledig. Kan det bli bättre ?

Låg vid poolen medans Fredrik och Tova plaskade i den. På eftermiddagen gick jag och svägerska Matilda till Glan för att bada lite mer med hundbusarna. Efter det åkte jag och mötte upp Fredrik vid hans jobb. Jag hann med ett kort och bra lydnadspass under tiden jag väntade. Tränade frittfölj och snabba ligg.

När Fredrik sedan kom åkte vi till Mårängen för ett kvälldopp. Mycket mysigt ! Tova fick simma långt ! Hon tycker det är så kul och blir superspeedad av att få ta i. Kul det !

Nu ligger hon utslagen brevid mig i soffan. Myshund !

Imorgon ska jag valla hos Ingela.
Sedan ska jag slipa på min bil.. mindre kul måste jag säga. Men förhoppningsvis blir den fin!
Vallgrupp

På vallkursen pratade Ingela och några om att starta en vallgrupp för att träna ihop. Igårkväll fick jag ett sms med frågan om jag ville vara med och träna idag. Självklart ville jag det. Så efter jobb, en tripp på stan med mammi for jag vidare till Fyllingarum för att valla.

Vi bjöds på en fin kväll av vädergudarna !

Bibbans fina BC-pojke

Skojja jobbade i skogen och hämtade fåren varje gång de tröttnade på oss och våra hundbusar. Hon är så duktig !

Fina Fajt !

Någon, nämner inga namn hade väldigt mycket bus i huvudet...

TokTova driver !

Filur hund som ibland ger en gråa hår...

Tur att hon är söt iallafall !

Skoj tog till vara på kaffepausen..

... det gjorde inte Tova och Fatj. Men kul hade de =)

Stort tack till fåren, Skojja och Ingela som gör det möjligt för oss att få såhär fina och lärorika kvällar / träningstillfällen !

 

 


Åhörare på kurs för Peter Nilsson

En heldag tillbringades i en fårhage i Stavjö. Jag var åhörare på en vallkurs för Peter Nilsson, andra gången jag är det på kurs för honom. Jag tycker han är såå bra, han har otrolig djurkänsla och är väldigt pedagogiska och bra på att lära ut. Nästa gång jag ska träffa honom hoppas jag kunna ha med Tova och valla lite. Känner att jag lyssnat väldigt mycket nu och vill testa det på riktigt.

Jag gillar hans tänk med att man ska ha så lite (inga) hjälpredor i vallet. alltså inga piskor, flärpar eller annat jobbigt att släpa på. Det är ju så klart målet att kunna valla sin hund utan hjälper tycker jag.

Här kommer en bildbomb på dagen fina hundar !

Ett tack till Ingela som påminde mig om min anmälan och till Jennie som annordnat så bra med mat och allt !

 

En snygg EmenEmare =)


Två  andra skönheter =)

Peter visar upp sina två fina hundar, Tarzan och Jemie !

Ingelas fina Skojja ! =)

Det var härlig spridning på hundarna, här är en BC-pojk som ska tändas till !

Efter kursens slut provade Peter Jennies hund Ess i fårhagen. Såg mycket stiligt ut !


 


Skolavslutningen närmar sig !

Jag har ju ingen hund denna vecka, tog därför bilen till skolan idag - slött !
Vi hade en lektion där några redovisade sina affärsplaner, några ville inte redovisa inför klassen så då fick vi andra gå. Jag och Maria gick ner till hundstallet och städade ur boxen, alla filtar och mattor skänkte vi till en tjej som ska till en hjälporganisation i Irland i höst. Alltid kul att kunna bidra med något ! =) Vi damsuga, skura, plocka pinnar, bärde bort bord och annat vi hunnit samla in i boxen under året. Nu är vi klara där med.

Vi fick en håltimme mitt på dagen då alla hann redovisa på morgonen, så vi pratade med läraren vi skulle haft efter lunch, det var ok med honom att vi åkte hem eftersom vi två redan var klara. Så sagt och gjort åkte vi hem, packa badkläder och drog vidare till stranden Strand. Mycket skönt, dock blev det inget badande...

Emilson saknade sin Tova !

Men vem saknar inte henne ? Jag saknar ihjäl mig :'(

Följde med Maria ut på en kvällsrunda, kommenderade igenom dem i 2:an. Saknade Tova lite till, gick hem och tog ett glas med Maria i kvällsolen. Fin vän jag har ! =)

Imorgon endast 2 lektioner eftersom vi redan är klara med stallet.
Så vi tar en sista tripp till Ullared innan vi slutar. Man kan ju inte få nog ;)

Torsdag far vi till Bolmsö med klassen + lärare för lite grillmys

Fredag SKOLAVSLUTNING + HEMFLYTT !
kan det bli bättre ?Ska bli så sköönt att komma hem till min efterlängtade & saknade Fredrik och tokTova igen <3Tomt, tomt

Japp det är tomt både på möbler och sällskap i lägenheten. Tova och Fredrik har åkt hem till Norrköping, mycket tråkigt :( Det enda jag har kvar är lite kläder, kaffemugg, kaffebryggare och en luftmadrass + lite annat nödvändigt som smink, tandborste, handduk..
Men oj så skönt det ska bli att flytta hem på fredag. Jag längtar till tusen !

I helgen har vi mest legat på stranden och göttat oss medans Tova lekt i vattnet, på lördagkvällen tog vi även ett varv i fårhagen. Hon skötte sig väldigt bra ! Vill valla på invallade får så man kan köra lite flanker med, de här fåren springer ju till andra sidan hagen bara man visar sig..

Nästa måndag ska jag och Fredrik titta på lägenhet i Skärblacka, hoppas den är fin och trevlig. Då blir det ihopflytt inom snar framtid, så underbart ska det bli <3

Ett stort tack till mamma, pappa och Fredrik som hjälpt mig med flytten ! Ni är bäst <3

Världens bästa fredrik hjelte

 
RSS 2.0