Vill ha ett eget hem..

Idag var jag och Fredrik och tittade på en till lägenhet. Inget i våran smak, tråkigt jag börjar nästan känna mig desperat. Inte kul att vara "vuxen" och ha flyttat hem igen. Vi hade ju hittat en fin lägenhet i en gamal herrgård som vi hoppades på, tyvärr fick vi avslag för vi hade hund :(

Imorgon ska vi ringa runt till lite bönder runt omkring för att se om de har något torp att hyra ut.

Just nu sitter jag på jobbet, inne på 5:e natten, bara 4kvar. Pust- inte kul med 9 nätter i rad, men man ska nog vara glad att man har ett jobb man trivs på iaf. Surfar runt på blocket efter torp. Hittade ett jag mailade på. Hoppashoppas vi får komma och titta på det.

Idag när jag vaknade åkte jag och Fredrik till Kimstad för att bada lite med hundarna. 8st var där och tjuvfiskade, inte okej. Ringde till bror och far, efter ett tag kom det en himla massa kontrollanter och körde iväg dem. Bra, för de skräpade ner med burkar, papper och annat som de inte verkade vilja plocka upp.

 Tova och Ebba simmade på bra, stackars Ebba är på hårdbantning och smärtlindring. Hoppas för hennes eget bästa att hon kommer sjunka radikalt i vikt !

Bordercollie

Nu ska jag ut och trä maskinen och packa lite.
Känt på stadsluft

Förra veckan kom Emma ut till mig och fick andas bonn-luft, idag åkte jag och Tova in till staden för att träffa henne.

Vi tog en långpromenad runt Motala Ström och Norrköping city. Tova skötte sig bra trots mycket folk och vatten som lockade. Två gånger fick hon plaska lite i Strömmen, tyvär är det ju väldigt strömt så jag vågade inte släppa henne, då skulle jag väll fått hämta hem henne i Kimstad...

Hon har även åkt hiss, gått på läskiga broar, sätt mångder av konstiga hundar, permobiler, rullstolar, spårvagnar och gapiga människor. Något hon verkligen inte är van vid. Nu ligger hon utslagen på husses plats i sängen och drömmer högt ! Att det kan vara så spännade i staden...

Det är lite komiskt, mina gamla vänner från Skärblacka flyr landet in till staden. Jag letar efter torp längre ut på vischan. De tycker jag är konstig, jag tycker de är galna. Att man kan tycka det är kul att dag in och dag ut gå i samma gamla affärer och titta på klädtraser, gå på krogen flera dagar i veckan, sitta på samma fik och dricka kaffe och varje dag prata med samma människor. Kan de verkligen ha något att prata om ?
De tycker att jag är ett freak som kan tillbringa heldagar i skogen med en fåordig hund & dricka mitt kaffe själv, att sitta med likasinnade hundgalningar i en fårhage och studera hundar och att inte vilja flytta till staden gör en knäpp. Senaste veckan när jag berättat att vi tittat på en lägenhet i en gamal herrgård på landet tappar de hakan ? Är du knäpp, varför det ? =O

Jag tänker inombords att jag är lite glad att vi är "ensamma" om det, för annars hade det ju inte varit landet. Då hade det ju varit fullt av folk i skogen, fårhagarna och i de gamla torpen... Tur att vi alla är olika =)

Tollaren Zorro

Zorro, Emmas föreldrars hund & TokTova i Denseln förra veckan !


Vallat

Jag har aldrig varit så stolt över min prick som jag var i tisdags. Hon var så duktig! Vi åkte ut till Ingela för att valla lite, halv 3 på dagen var enda tiden som passade båda, alltså var det väldigt varmt ute. Både för får, hundar och oss. Vi gjorde korta, aktiva pass.

Jag hade under veckan som gått tränat om Tovas ligg då hon inte tog det direkt och jag ville ju ha ett 100% läggande. Hon la sig klockrent men jag hade inte hunnit få in stadga och på långt avstånd som i flankerna. (Nu har jag tränat och generaliserat det mycket mer)

Jag fick beröm av Ingela att jag tränat om det på hemmaplan, sådant värmer verkligen. Att andra ser det man gör! =)

Sedan tränade jag flanker med henne, något jag inte riktigt vågad då hon ofta övergår i jakt då. Men under dagens pass hade hon en helt annan attityd mot fåren. Hon släppte och sprang fort men med vänlig energi. Tyvärr var fåren väldigt springiga och hon han inte riktigt runt till balansen. Men hon försökte verkligen göra rätt för sig. Så roligt med denna utveckling.

Min lilla tjej kanske kan ändå! <3

Skojja är man alltid lika imponerande att titta på, hon är så duktig!

Jag och Ingela hann sörpla lite kaffe och snacka lite skit innan hon skulle ha en privatkurs. Jag och Tova gick bort till deras sjö för lite avsvalkning, det sluta med att jag oxå slängde mig i vattnet och vi två simmade en sväng ihop.

Hon är min bästaste bästa vän, hon gör mig så glad! <3


RSS 2.0