Fästingsäsongen är här !

Tänkte varna om dessa hemskheter, Fästingarna. Nu har jag hittat två på Tova och Mariette har plockat bort en på Alva.

Det är så läskigt med dessa djur tycker jag, eller iallafall sjukdommarna de bär på...

Jag tycker också det är svårt att veta om man ska hälla/ sätta på något fästingmedel. Förra året hade jag scalibur(halsbandet) på Tova. Det var ju väldigt bra och jag tror inte jag hittade en enda levande fästing på henne.
Men det är endå läskigt att sätta på detta gift på sina djur. Jag tycker hon blev lite hängig och seg de första veckorna av halsbandet men det avtog när hon börjat vänja sig, tror jag..
Fördelen med halsbandet är ju att man kan ta av det om de skulle bli väldigt dåliga av det, eller bara ha det på ett par timmar om dagen i början för att sedan utöka tiden. Jag har inte så stor erfarenhet av expot eller frontline. Men jag tycker det verkar så där, dessutom är det inte bra för sjöar och fiskar. Måste man förbjuda hunden från att bada då ? Jag som planerat att motionssimma Tova, desutom älskar hon ju att bada...

Plockar ni fästingar för "hand", pinsett eller specialiserad fästingborttagare ?


Svårt val, hur gör ni med era hundar ?
Kör ni med något prepparat eller luskammar ni dem 10ggr per dag ?
Jag vill verkligen inte ha någon fästingburen sjukdom på mina hundar...


Kommentarer
Postat av: Anna

Min hund har frontline, fast bara för att jag endast har honom på foder och inte får bestämma själv. Om jag fått bestämma hade jag kört utan medel, tycker inte det känns bra att hälla gifter på hunden. Tidigare sommrar har jag plockat direkt efter promenader osv och inte haft speciellt många som satt sig, förra sommaren kanske 3 stycken så tycker det funkar bra! Plockar dom som satt sig för hand!Kan ju tillägga att hunden var helt oberörd av medlet och tror att det bara är första dagarna/veckan som dom inte får bada! Fast inte säker på det sista :)

2011-04-19 @ 16:36:34
URL: http://auki.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0