Blodpuddingsbitar
Du behöver:
2paket blodpudding á 500gram
-Stoppa paketen i frysen ca 1 timme innan uppskärning
-Sätt på ugnen, 75grader
-Tärna godiset i ca 0,75*0,75cm stora bitar - tänk på att de krymper lite. Jag gjorde en plåt med utegodis - alltså lite större. (jag tycker det är svårt att få upp en bit ur fick nu på vintern om de är små) och en plåt med småbitar för inomhusträning/till valpen.
-Lägg på en ugnsplåt med smörpapper, sedan in i ugnen i ca 2timmar.
Ju längre de är i ugnen ju torrare blir de och längre håller de. Jag vill ha bitarna torra på utsidan och kladdiga i mitten. Sedan lägger jag upp det i portionspåsar som jag sedan fryser in. Tinas hällst över natten annars på svag värme i micron.

Tonfisksbitar
Du behövere:
2 burkar tonfisk i vatten
3ägg
-Blanda till en smet
-kavla ut mellan två smörpapper
-In i ugnen på 75grader tills det är hårt på ytan
-Skär upp i lagom bitar
Kan bli lite smulig, men bra för kräsna hundar !
Övrigt
Lever, kyckling, hjärtan - ja vad du kommer på kan kokas, skäras och sedan ugnas tills de är lagom hårda.
Mycket bra för kräsna hundar eller till dina bästa vänner som förtjänar det bästa !
Botten på hårdost som man brukar kasta kan man tärna upp, och vipps har du mer smaskigt hundgodis =)

0